Large cnzd volonteri vijest v

CNZD poziva VOLONTERE da se uključe u rad poludnevnih boravaka u Osijeku, Dardi, Vinkovcima, Slavonskom Brodu, Našicama, Podgoraču, Virovitici i Požegi te u provođenje projektnih aktivnosti.

Kratki poziv za volontere

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu objavljuje poziv na volonterski angažman za tri volonterske pozicije: 1. Volonter/ka u poludnevnom boravku, 2. Mentor/ica u projektu „Najbolji ja“, 3. Pomoć u organizaciji i provedbi projektnih aktivnosti.  Volonteri u našem Centru predstavljaju vrijedni resurs koji doprinosi kvaliteti rada s djecom i mladima jer se na taj način omogućuje individualni pristup korisnicima, a također se stvara pozitivna atmosfera u kojoj se širi tolerancija i prihvaća različitost. Iz tog razloga, Centar je u stalnoj potrazi za volonterima koji će biti dio našeg tima i koji će se uključiti u rad s korisnicima te pomagati oko provedbe naših programa. 

Poziv je namijenjen osobama oba spola, u dobi od minimalno 16 godina nadalje, koje bi postale volonteri u poludnevnom boravku, mentori djeci i mladima u rizičnom socijalnim okruženju ili s problemima u ponašanju te volonteri koji će pomoći u provedbi projektnih aktivnosti. Poželjno je da volonteri budu s područja Slavonije, ali nije uvjet jer je omogućeno uključivanje volontera u online način rada.   

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu provodi trenutno više projekata u kojima je potreban angažman volontera, od kojih izdvajamo projekte „Najbolji ja – sveobuhvatni program selektivne prevencije ovisnosti“, „USMJERi se! – uključeni, sposobni, mladi, jedinstveni, educirani i ravnopravni!“, „Budimo uključeni – mjesto za nas" i "Učini pravu stvar za dječji osmijeh – podrška udomiteljskim obiteljima (faza II)".