Linkovi

Video zapisi

SVAKOM DJETETU JE POTREBNA OBITELJ

Što je udomiteljstvo, tko može biti udomitelj, koja je razlika između udomiteljstva i posvajanja  te kolika je potreba za udomiteljskim obiteljima samo su neka od pitanja na koja smo odgovorili u emisiji Otvoreni studio.

 

Projekt ''Postali smo legosi, postani i ti'' koji je Centar provodio u partnerstvu s Domom za odgoj djece i mladeži te Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku pod pokroviteljstvom MSPM je službeno završio.

Ovo su izjave i iskustva volonera- mentora koji su sudjelovali u mentorskom programu ''Postali smo legosi, postani i ti''.

Neizmjerno hvala našim volonterima- mentorima na svemu što su tijekom trajanja projekta napravili za djecu i najljepša hvala što su ovako hrabro, s punim srcem stali pred kamere našeg snimatelja Element media by Igor Miličić

Hvala svim volonterima Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, vi ste naša 'bolja polovica'

posjetite stranicu http://postanimilegos.org 

Dovoljna je samo jedna #lijepariječ na internetu!

Zaustavimo zajedno govor mržnje na internetu! Pošalji #lijepariječ dragoj osobi na društvenim mrežama! Preplavimo Facebook, Twitter, Ask.fm i sve mreže sa pozitivnim i lijepim komentarima!

Posjetite nas na našoj web stranici www.csi.hr

''POSTALI SMO LEGOSI, POSTANI I TI''

Uključi se u projekt ''Postali smo legosi, postani i ti'' u Centru za nestalu i zlostavljanu djecu i postani mentor- veliki prijatelj djetetu kojem ćeš pomoći da kvalitetno provodi svoje slobbodno vrijeme, usvoji nove vještine i znanja, zabavi se i iskusi nove stvari.

 

Cilj projekta Nestala djeca u kontekstu trgovine ljudima je ojačati sustav borbe protiv trgovine ljudima te zaštititi prava rizičnih skupina djece u odgojnim ustanovama.

Ovim video uratkom želimo podići razinu svijesti o problemu nestanka djece i trgovine ljudima.

Centru za nestalu i zlostavljanu djecu dodijeljen je harmonizirani europski kratki kod za usluge od društvenog značaja „Pozivni centar za nestalu djecu“, te su time besplatne usluge ovog broja dostupne i u Republici Hrvatskoj.

Otvaranjem besplatne linije 116000 (usluge s posebnom socijalnom osjetljivosti Republika Hrvatska se pridružila kao 24. HOTLINE za nestalu djecu u okviru Europske Unije gdje je ovaj oblik pomoći roditeljima/skrbnicima i samom nestalom djetetu već dostupan.

Upoznajmo digitalni svijet zajedno....sigurno!''

Obilježavanje Svjetskog dana sigurnog interneta 07.02.2012. 

Prevencija vršnjačkog nasilja među djecom i mladima.

Svaki profil na društvenim mrežama ne mora biti pravi profil. Budi oprezan s kojim osobama si prijatelj!

U sklopu projekta Za dječji osmijeh - podrška udomiteljskim obiteljima, izrađen je ovaj video uradak sa ciljem senzibiliziranja potencijalnih udomitelja o dobrobitima udomiteljstva i potrebama djece bez primjerene roditeljske skrbi.

Projekt je financiran od Ministarstva socijalne politike i mladih a provodi se u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Osijek i Udrugom udomitelja djece, starih i nemoćnih osoba Osječko-baranjske županije "Ljubav".

Spot izradio: Igor Miličić

Video spot predstavljanja naših vrijednih volontera. :)

 

U Osijeku obučeni prvi web detektivi.

Nestala djeca u kontekstu trgovine ljudima

Cilj projekta Nestala djeca u kontekstu trgovine ljudima je ojačati sustav borbe protiv trgovine ljudima te zaštititi prava rizičnih skupina djece u odgojnim ustanovama.