Large slika za web

U okviru Poziva za prijavu projekata usmjerenih na prevenciju ovisnosti koji su u skladu s Europskim standardima za kvalitetnu prevenciju zlouporabe droga (EDPQS), Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske je Centru za nestalu i zlostavljanu djecu odobrilo financijska sredstva za provođenje projekta "Najbolji ja – sveobuhvatni program selektivne prevencije ovisnosti kod djece i mladih"

ZA VOLONTIRANJE U MENTORSKOM PROGRAMU MOŽETE SE PRIJAVITI OVDJE

LETAK - o projektu i o mentorskom programu 

PLAKAT - Poziv za volontere-mentore

Opći cilj projekta:  Selektivna prevencija ovisnosti o alkoholu, pušenju i psihoaktivnim tvarima kod djece i mladih u riziku na području Osječko – baranjske županije u skladu s Europskim standardima za kvalitetnu prevenciju zlouporabe droga

Kako bi se ostvario opći cilj programa postavljena su tri specifična cilja.

Specifični ciljevi projekta

  1. Razvijanje socijalnih vještina i znanja te podržavanje kvalitetnog i strukturiranog provođenja slobodnog vremena radi prevencije ovisnosti i upuštanja u rizična ponašanja kod djece i mladih kroz uključivanje u mentorski program
  2. Unaprjeđenje znanja djece i mladih, volontera i stručnjaka o učinkovitim metodama prevencije ovisnosti te informiranje javnosti o utjecaju i posljedicama sredstava ovisnosti i zdravim načinima života.

Vrijeme trajanja projekta je predviđeno od 1.rujna 2018. do 1.rujna 2019. godine. Aktivnosti su vremenski osmišljene kako bi pratile školsku godinu i obaveze djece i mladih kao ciljane skupine projekta.

Ciljana skupina projekta su djeca i mladi u riziku korisnici usluga smještaja i poludnevnog boravka Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje i Doma za odgoj djece i mladeži.

Projekt je prijavljen u partnerstvu s Volonterskim centrom Osijek.

Trajanje projekta

01.09.2018. - 01.09.2019.

Suradnici projekta

Thumb tena Tena Brkić

Partneri

Volonterski centar Osijek