Large logo 2020

U okviru Poziva za prijavu projekata usmjerenih na prevenciju ovisnosti koji su u skladu s Europskim standardima za kvalitetnu prevenciju zlouporabe droga (EDPQS), Ministarstvo zdravstva je Centru za nestalu i zlostavljanu djecu odobrilo financijska sredstva za provođenje projekta "Najbolji ja – sveobuhvatni program selektivne prevencije ovisnosti"

ZA VOLONTIRANJE U MENTORSKOM PROGRAMU MOŽETE SE PRIJAVITI OVDJE

PLAKAT - Poziv za volontere-mentore

Opći cilj projekta:  Selektivna prevencija svih vrsta ovisnosti kod djece i mladih u riziku na području Osječko – baranjske i Vukovarsko – srijemske županije u skladu s Europskim standardima za kvalitetnu prevenciju zlouporabe droga.

Kako bi se ostvario opći cilj programa postavljena su dva specifična cilja.

Specifični ciljevi projekta:

1.            Razvijanje socijalnih vještina i znanja te podržavanje kvalitetnog i strukturiranog provođenja slobodnog vremena radi prevencije ovisnosti i upuštanja u rizična ponašanja kod djece i mladih kroz uključivanje u mentorski program

2.            Unaprjeđenje znanja djece i mladih, volontera i stručnjaka o učinkovitim metodama prevencije ovisnosti te informiranje javnosti o utjecaju i posljedicama sredstava ovisnosti i zdravim načinima života.

Vrijeme trajanja projekta je predviđeno od 1. siječnja 2020. godine do 31. prosinca 2022. godine. Aktivnosti su vremenski osmišljene kako bi pratile školsku godinu i obaveze djece i mladih kao ciljane skupine projekta.

Ciljana skupina projekta su djeca i mladi u riziku korisnici usluga smještaja i poludnevnog boravka Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje, Doma za odgoj djece i mladeži Osijek i Centra za socijalnu skrb Osijek.

Projekt je prijavljen u partnerstvu s Volonterskim centrom Osijek.

Trajanje projekta

01.01.2020. - 31.12.2022.

Suradnici projekta

Thumb angela Angela Naletilić
Thumb dsc03872 Sanja Crnjak
Thumb tena Tena Brkić

Poveznica

mentoriranje, projekt, mladi, prevencija ovisnosti, mentor, volontiranje

Partneri

Volonterski centar Osijek