Large podgorac

U sklopu projekta „Budimo uključeni – mjesto za nas“ u Podgoraču otvoren je poludnevni boravak za djecu i mlade s problemima u ponašanju kojeg provodi Centar za nestalu i zlostavljanu djecu u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Našice i Osnovnom školom Hinka Juhna Podgorač.

 

U sklopu projekta „Budimo uključeni – mjesto za nas“ u Podgoraču otvoren je poludnevni boravak za djecu i mlade s problemima u ponašanju kojeg provodi Centar za nestalu i zlostavljanu djecu u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Našice i Osnovnom školom Hinka Juhna Podgorač. Povodom otvaranja poludnevnog boravka održana je medijska konferencija, 28. rujna 2020., a osim predstavnika Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, o značaju pokretanja ovog projekta u Podgoraču govorili su i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Našice Mirjana Rajković, pročelnica upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Ivana Stanić te saborska zastupnica, članica Odbora za obitelj, mlade i sport, Romana Nikolić.

Tena Zalović, socijalna pedagoginja Centra za nestalu i zlostavljanu djecu navela je usluge koje će biti organizirane u sklopu poludnevnog boravka.

  • „Djeci će se pomagati u učenju, pomagat će im se stjecati neke nove vještine kako bi bili kompetentniji za druženje s vršnjacima i kako bi provodili slobodno vrijeme na kvalitetan način. Isto tako, pomagat će im se razvijati dobre međuljudske odnose i radne navike kako bi bili uspješni u školi.“ – rekla je Zalović.

Pročelnica upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, Ivana Stanić, ističe kako je svaki postupak pružanja izvaninstitucijskih usluga iznimno značajan za sve građane Hrvatske, a pogotovo za građane Osječko-baranjske županije.

  • „Obrazovni sustav je značajna stepenica u cjelokupnom procesu odrastanja, odgoja i obrazovanja, a nikako ne smijemo niti zanemariti sustav socijalne skrbi. Upravo kroz ovaj projekt kod pružanja izvaninstitucijskih usluga, dajemo priliku našim korisnicima da što prije dođu do određene usluge. S druge strane, pridonosimo toj lokalnoj sredini, a ne smijemo zanemariti niti segment obitelji od koje sve kreće. Na taj način razvijamo društvo, naše buduće građane, koji će biti usmjereni na jedan zdrav i kvalitetan život.“ – rekla je Stanić.

Otvorenju poludnevnog boravka u Podgoraču nazočila je i saborska zastupnica, članica Odbora za obitelj, mlade i sport, Romana Nikolić. Naglasila je da će se kao saborska zastupnica zalagati za to da ovakvi primjeri dobre prakse nevladinih organizacija koje rade s djecom budu prepoznati kao kvalitetno rješenje u svim manjim mjestima gdje za to postoji potreba.

  • „Mislim da je ovo važan projekt jer je djeci u riziku nužno osigurati sve uvjete kako bi mogla pratiti nastavu kao i njihovi vršnjaci. Kao društvo trebamo ondje gdje postoji potreba, a to je danas Podgorač, omogućiti i ponuditi socijalne usluge koje će dati dodatnu priliku djecu da razviju vještine i usvoje dodatna znanja.“ – navodi Nikolić.

Pozvala je lokalnu zajednicu i županiju da daju svoj doprinos kako bi sudjelovali u izgradnji kvalitetnog okruženja radi bolje budućnosti djece.

Autor

Matej Žižanović

Datum

06.10.2020.

Vezani projekti