Large img 20200625 135953 anonimno

26. lipnja obilježava se Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama

Dana 26. lipnja svake se godine obilježava Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama kako bi se upozorila svjetska javnost na sverastući problem zlouporabe (opojnih) droga, ali također kako bi se pozvalo cjelokupno društvo na aktivno uključivanje na globalnoj svjetskoj razini, kao i na nacionalnoj. Ovim zajedničkim djelovanjem nastoji se postići zajednički cilj, a to je međunarodno društvo slobodno od zlouporabe droga. 

 

Kako bi obilježili ovaj važan datum, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu je za stručnjake, volontere-mentore i zainteresiranu javnost organizirao Okrugli stol pod nazivom "Mentor/ica kao zaštitni čimbenik u prevenciji ovisnosti" na kojem je sudjelovalo 27 sudionika.

Na Okruglom stolu su predstavljene planirane aktivnosti u sklopu trogodišnjeg projekta „Najbolji ja - sveobuhvatni program selektivne prevencije ovisnosti“, predstavljena su iskustva mentora, korisnika i suradnika uključenih u mentorske programe te su, kroz stručnu analizu i raspravu, istaknute smjernice za daljnje preventivne aktivnosti.

Smjernice za daljnje preventivne aktivnosti - zaštitni čimbenici na koje mentor može utjecati

 

Autor

Tena

Datum

26.06.2020.

Partneri

Volonterski centar Osijek